Chefen kan stoppa missbruket

Jonas Strandh

Jonas Strandh är inte bara underhållande utan ovanligt klarsynt när han frågar Hur mycket kostar det ert företag att ni inte vågar prata om missbruksproblem? Jonas Strandh inleder denna föreläsning med att belysa de problem som uppstår när ingen tar ansvar för att ta tag i en missbruksfråga. Ett vanligt scenario är att en kollega går och pratar med chefen som sedan hänvisar till företagshälsan och redan i detta korta scenario anser Jonas Strandh att problem uppstår som förhindrar det som alla önskar uppnå.

Jonas Strandh bjuder på humor när han berättar att 10 procent av den vuxna befolkningen har missbruksproblem och ger sin syn på hur missbruksproblematik påverkar vårt samhälle och skapar dolda kostnader för arbetsgivarna.

Föreläsningens fokus behandlar vad företag gör fel när de önskar stoppa missbruk och ger handfasta förslag på hur företagen egentligen bör agera. Föreläsningen riktar sig främst mot chefer och HR samtidigt som den är lustfylld och förmedlar nyttiga kunskaper som alla medarbetare borde uppskatta.


I FÖRELÄSNINGEN LÄR DU DIG

  • Chefen ska ta tag i missbruksproblemen direkt – inte samla dokumentation.
  • Hur chefer och medarbetare ska agera när de misstänker att någon har alkoholproblem.
  • Att några folköl per dag är mer än vad kroppen medicinskt klarar av på ett bra sätt.
  • 10 % av den vuxna befolkningen har alkoholproblem.
  • Den typiska missbrukaren ser annorlunda ut jämfört med för 10 år sedan.

Föredragets längd
21 minuter
Föreläsare

Jonas Strandh

Föredragets titel
Chefen kan stoppa missbruket
Kategori

Hälsa och Miljö

Ämnen

Missbruk

Chefscoaching

Betyg
4.4 av 5 (8 betyg)