Hitta styrkorna

1

Vilka styrkor har du som har bidragit till dina framgångar? Vad har du för personlig drivkraft? Vad är unikt med dig som person? John Steinberg ger en utbildning som handlar om personlig utveckling syftandes till att du ska finna de vägar som tar dig till dina mål eller generell framgång.

John Steinberg undersöker skillnaden mellan traditionella och otraditionella styrkor. Traditionella styrkor är det som skolan och samhället ofta ser och uppmuntrar – om man är duktig på att läsa, skriva, idrotta eller roa andra, så värderas det högt.

John Steinberg utbildar om andra styrkor som kan bidra till framgång och lycka – förmågan att vara en lojal vän, att få andra att må bra, att skapa en bra stämning i en grupp, att övertyga, att vara en entusiast, att vara bra på att kommunicera m.m.

Att hitta styrkor är inte bara en metod utan representerar en filosofi om hur människor utvecklas. Föredraget bygger på tesen att människor utvecklas snabbast och bäst med utgångspunkt från sina styrkor. Allt för ofta finns fokus på svagheter och förbättringsområden. Så måste man göra ibland, men 80/20-regeln menar att det är bättre att fokusera på att utveckla sina talanger. Referensbok: Hitta styrkorna (Liber).


I FÖREDRAGET LÄR DU DIG

  • Skillnaden mellan traditionella och otraditionella styrkor.
  • Betydelsen av 80/20-principen.
  • Hur du kan söka dina och andras styrkor.
  • Vad styrketeori är och om Marcus Buckinghams forskning.

Föredragets längd
14 minuter
Föreläsare

1

Föredragets titel
Hitta styrkorna
Kategori

Motivation och Attityd

Ämnen

Personlig utveckling

Motivation

Ledarskap

Drivkraft

Effektivitet

Mänsklig potential

Kompetensutveckling

Framgång

Målsättning

Styrketeori

Marcus Buckingham

80-20-regeln

Läroverket

Betyg
4.1 av 5 (44 betyg)