Världens bästa fröken

John Steinberg

John Steinberg utbildar oss i hur det kommer sig att vissa pedagoger alltid verkar lyckas med sina grupper? Vad är det som utmärker de absolut bästa pedagogerna?

John Steinberg berättar om skillnaden som gör skillnad. De bästa pedagogerna har en god balans mellan ”kärlek” och struktur. De är samtidigt mjuka och hårda. Utbildningen inriktas mot skolans värld men passar bra för dig som vill bli en bättre pedagog i situationer där du har en långvarig relation till den du vill träna.

Den framgångsrike pedagogen får eleverna att känna lärarens välvilja. Eleverna och får mycket uppmuntran, men samtidigt vet eleverna att deras lärare är välorganiserad, ställer krav och följer upp. Dessa framgångsrika lärare vet varför de gör det de gör och de har en uttänkt ofta välstrukturerad plan för det de gör.

John Steinberg berättar att dessa lärare reflekterar över sin ”konst” och söker att ständigt förbättra sig. De vågar vara ledare och sköter det mycket snyggt med användande av röst och kroppsspråk. De ägnar mycket tid åt att skapa goda relationer med de elever som mest påverkar stämningen i gruppen och ägnar även mycket tid åt att skapa goda relationer med föräldrarna. Referensböcker: Världens bästa fröken och Ledarskap i klassrummet (Gothia Fortbildning).


I FÖREDRAGET LÄR DU DIG

  • Vad lyckade pedagoger gör för att lyckas.
  • Varför du ska investera i goda relationer.
  • Hur du kan få en bra balans mellan kärlek och struktur.
  • Betydelsen av rätt ledarskap.

Föredragets längd
14 minuter
Föreläsare

John Steinberg

Föredragets titel
Världens bästa fröken
Kategori

Retorik & Kommunikation

Ämnen

Skola

Inlärning

Lärande

Bra lärare

Skolutveckling

Retorik

Undervisning

Pedagogik

Läroverket

Betyg
4.5 av 5 (20 betyg)