95 dygn av kamp för överlevnad! Över Atlanten i roddbåt!

1

Niclas Mårdfelt var utbränd, hade fastnat och släpats efter en tunnelbana och råkade ut för en seriebilolycka på motorväg... när han bestämde sig för att som 1a svensk ro över Atlanten i en roddbåt som rehabilitering. Efter fyra års förberedelser tog han med sig ultramarathonlöparen Rune Larsson med ombord på båten.

Niclas Mårdfelt och Rune Larsson har som första svenskar rott över Atlanten i roddbåt. I vad som räknas som en av de svåraste oceanpassagerna var någon vid flera tillfällen nära att dö.

Teamet hade fler än 25 allvarliga incidenter som skrovskador, hjärnskakningar, tappat roder, trasigt elsystem, läckande båt, stormar, man över bord, såriga händer, vattenbrist, solsting, matbrist, hajar, av misstag dracks gift, brännskada från tropisk manet gav hög feber och slog delvis ut kroppens motorik. Roddpositionerna fick ständigt repareras för att slutligen lagas med drivved som hittats till havs.

Den 95 dygn långa resan var planerad till 40-45 dygn. Färden blev ett stort test i socialkompetens, mental motivation, uppfinningsrikedom, överlevnadsteknik, kamratskap och uthållighet.

Ett historiskt äventyr som inspirerar och lär ut kunskaper i överflöd. En sann berättelse om en man och hans dröm och om att göra det omöjliga möjligt. En klassiker helt olikt allt annat.

Denna talare kan ni boka genom Diploma Talarförmedling, ni kan även ta del av flertalet webbutbildningar med Niclas Mårdfelt på Diploma Utbildning


I FÖRELÄSNINGEN LÄR DU DIG

  • Kunskaper kring hur man gör det omöjliga möjligt.
  • Kunskaper om hur man överlever under extrema omständigheter.
  • Praktiska och mentala kunskaper kring hur man genomför äventyrsexpeditioner.
  • Hur man når målsättningar i praktiken oavsett mängd motgångar.
  • Om utmaningar, lärdomar och naturfenomen ombord på en roddbåt på väg över Atlanten.

Föredragets längd
1 timme, 16 minuter
Föreläsare

1

Föredragets titel
95 dygn av kamp för överlevnad! Över Atlanten i roddbåt!
Kategori

Life stories och Trivsel

Ämnen

Äventyr

Båt

Prestation

Motivation

Målsättning

Teambuilding

Problemlösning

Natur

Life story

Betyg
4.4 av 5 (29 betyg)