Kommunikation och kroppsspråk

1

Lena Nordin-Andersson lär oss att 5 % av det vi kommunicerar kommer från de ord vi säger. 65 % av kommunikationen kommer från vårt kroppsspråk och de sista 30 % av kommunikationen kommer från hur vi jobbar med vår röst. Den här föreläsningen knyter ihop dessa kommunikativa sätt.

Kommunikation innebär att uttrycka oss, lyssna, tolka och bekräfta signaler. Kommunikation är tanke, känsla och vilja och det syns med hela vår kropp hur vi kommunicerar och vad vi vill. Lena Nordin-Andersson är underhållande och tydlig när hon lär oss grunder kring kommunikation och kroppsspråk.

Vi får lära oss att det finns fyra olika sätt att kommunicera budskap. Den informativa meningen, Den icke verbala meningen, Den känslomässiga meningen och Den underförstådda meningen . Lena Nordin-Andersson utvecklar dessa fyra metoder att kommunicera budskap och lär oss förstå och hantera begreppen.

Föreläsningen är lämplig för alla människor och bör ses som obligatorisk för alla personer som arbetar med service, som ledare eller som har mycket intern eller extern kontakt.


I FÖRELÄSNINGEN LÄR DU DIG

  • Varför du är ditt eget bästa argument.
  • Att spegla någons kroppsspråk är att visa att du gillar denne.
  • De ord du vill förmedla, måste kännas genom din röst och ditt kroppsspråk.
  • Vad betraktare bedömer hos den som de lyssnar på.
  • När vi använder få kroppsrörelser blir vi otydliga i vårt budskap.

Föredragets längd
30 minuter
Föreläsare

1

Föredragets titel
Kommunikation och kroppsspråk
Kategori

Retorik & Kommunikation

Ämnen

Kommunikation

Kroppsspråk

Tydlighet i budskap

Betyg
4.1 av 5 (25 betyg)